Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Sisku nakon potresa: pomoć stiže odasvud, a među prvima stigla iz Rijeke

07.01.2021.

13:40

Autor: HRT - Radio Rijeka

Sisak: oštećenja Starog mosta nakon razornog potresa (Foto: Nikola Čutuk / Pixsell)

Sisak: oštećenja Starog mosta nakon razornog potresa (Foto: Nikola Čutuk / Pixsell)

Foto: - / -

Pomoć i dalje stiže na Banovinu. Uz hranu, potrepštine i materijal za obnovu, gradovi i općine iz cijele Hrvatske poslali su i brojne timove Crvenoga križa, kao i vatrogasne postrojbe, koje unatoč stalnim potresima pomažu u raščišćavanju ruševina.

U Sisku, gdje je bio naš kolega Vladimir Jurić, više od 150 obitelji ostalo je bez krova nad glavom. Većina ih je smještena u sportskoj dvorani "Brezovica", gdje o njima skrbe djelatnici Crvenoga križa.

S ruševinama se bore vatrogasci iz cijele Hrvatske te članovi HGSS-a, među kojima i oni iz Stanice Rijeka. Domaćini su zahvalni na svim donacijama, a posebno stanovnicima Primorsko-goranske županije, odakle je pomoć prva došla.

Grad Rijeka se među prvim gradovima u Hrvatskoj uključio u pomoć stanovnicima potresom stradalih područja, potvrdio je danas u našem programu gradonačelnik Vojko Obersnel. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, članovi riječkog HGSS-a, volonteri gradskog Crvenog križa te mnogi drugi dobrovoljci odazvali su se pozivu za pomoć. 

"Iz Grada Rijeke smo uplatili 400 tisuća kuna na račune za pomoć svima kojima je potrebna, uz to su i naša komunalna poduzeća izdvojila još 400 tisuća kuna, a Energo je odmah drugi dan poslao veliki agregat s dvojicom zaposlenika u Petrinju", naglasio je gradonačelnik, uz poruku da sva druga mehanizacija riječkih komunalnih društava stoji na raspolaganju ukoliko bude potrebna.

S predsjednikom Crvenoga križa Grada Siska Ivanom Čičkom i dogradonačelnikom Markom Kričkom razgovarao je Vladimir Jurić:

Priča iz Siska, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.