Hrvatski radio

Radio Rijeka

U škole u županiji vratilo se 4,5 posto učenika, najviše u Malom Lošinju

11.05.2020.

13:52

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Prazni školski hodnici (Foto: Pixsell)

Prazni školski hodnici (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

U osnovne škole Primorsko-goranske županije danas se vratilo 222 učenika, što je 4,5 posto ukupnog broja polaznika nižih razreda osnovnih škola, rekla je pročelnica za obrazovanje Edita Stilin, na press kolegiju Primorsko-goranske županije.

U 12 škola nema nijednog učenika, u njih sedam je do petero učenika, a produženi boravak organiziran je u 10 škola. Najviše učenika vratilo se u Osnovnu školu Marija Martinolića u Malom Lošinju (47), slijedi Osnovna škola Viktora Cara Emina u Lovranu (34) te Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom (29). Prijevoz je organiziran samo za djecu na Lošinju.

Revidirani su popisi djece za upis u prvi razred osnovne škole, istaknula je Edita Stilin i dodala kako s školski liječnici dobili upute epidemiologa, pa vjeruje da će upisi uskoro početi. Za upise u srednje škole, Županija je Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslal prijedlog plana upisa za 2786 učenika u 125 razrednih odjela za 82 obrazovna programa, navela je Stilin. Podsjetila je kako državna matura započinje 8. lipnja pisanjem eseja iz hrvatskoga jezika, a danas se provodi probni test.

U škole u cijeloj Hrvatskoj danas se vratio mali dio učenika nižih razreda, javlja HRT. Naime, roditeljima je omogućeno da sami procijene rizik i odluče hoće li djecu poslati u školske klupe, a većina je odlučila je ostaviti školarce da od kuće prate nastavu na daljinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.