Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Sloveniju bez kovid putovnica

21.02.2022.

16:56

Autor: Josip Krmpotić

Covid potvrda

Covid potvrda

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Maske su pale - skoro da bismo i tako mogli reći, ali lakše se diše jer za put i prijelaz hrvatsko-slovenske granice više ne trebaju kovid putovnice. Slovenska Vlada tu je odluku donijela u subotu popodne i razveselila Slovence jer su im prodisali ugostitelji, turizam nakon ukidanja mjera očekuje najviše dobrih rezultata, veseli se i industrija zabave, na vidiku su koncerti, dobro posjećene utakmice...

Ponovit ćemo: Hrvati, za ulazak u Sloveniju više vam ne treba kovid potvrda, ali za povratak u domovinu ona vam je i dalje neophodna. 


Slovenska Vlada ukinula je tu obavezu pa su odahnuli trgovina, ugostiteljstvo, turizam, otvaraju se noćni klubovi, ugostitelji produžavaju radno vrijeme, nema više ograničenja prilikom okupljanja na otvorenom. 


Potvrde još uvijek trebaju za ulazak u zdravstvene ustanove, ustanove socijalne skrbi, kao što su domovi za starije osobe, zatim za ulazak u zatvore. Učenici u školama više se ne testiraju, ali još uvijek na nastavi moraju imati maske. Ili točnije morat će, jer su kao i naši na zimski praznicima. 


Nakon puna 23 mjeseca prilično rigoroznih mjera i ograničenja stvarno smo odahnuli, rekao je za Radio Rijeku urednik radio postaje Univox iz Kočevja Tomi Gavranič. Poslušajte više:

Tomi Gavranič iz Kočevja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.