Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Starom Lazu izmjereno minus sedamanest, na Zavižanu zimska idila!

18.01.2021.

13:42

Autor: Josip Krmpotić I Nenad Lučić

Foto:Dragutin Vukušić / DHMZ

Foto:Dragutin Vukušić / DHMZ

Foto: - / -

Sa minus devet stupnjeva celzijevih i naše najviše mjerne meteorološke postaje Zavižana gdje je na nadmorskoj visini od 1600 metara nadomorske visine napadalo i izmjereno čak 139 centimetara snijega javio se meteorolški motritelj Dragutin Vukušić.

"Brzo prođe dan na Zavižanu" rekao nam je Dragutin Vukušić te dodaje da kao motritelj izlazi prikupljati podatke svakih sat vremena tijekom dana te da naposlijetku te iste podatke i obrađuje.

Svojim je fotoobjektivom tijekom jučerašnjeg dana fotografirao idilčne zimske motive, a fotografije možete pregledati na službenim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Od petka se na mjernim stanicama Gorskog kotara konstantno bilježe poprilično niske temperature.

Zabilježene su vrijednosti i jutros na većini goranskih mjernih stanica bile blizu ili ispod dvoznamenkastih minusa. Živa u termometru se na Pargu kod Čabra jutros spustila na -9 , isti podatak zabilježen je na mjernoj stanici Nacionalnog parka Risnjak u Crnom Lugu, a 10 stupnjeva celzijevih oko 7 sati je izmjereno u Delnicama. Delnice, dakako, ni jutros nisu bile jedino goransko mjesto s dvoznamenkastim minusima, jer na najstudenijoj lokaciji u Gorskom kotaru, naselju Stari Laz, jutarnja se temperatura spustila do -17, što je tek stupanj iznad dosad najniže vrijednosti ove zime, koja je zabilježena u petak.

Poslušajte što je motritelj Dragutin Vukušić rekao našem Josipu Krmpotiću:

Dragutin Vukušić, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.