Hrvatski radio

Radio Rijeka

U tijeku Dani sv.Vida u Rijeci

13.06.2020.

12:21

Autor: HRT-Radio Rijeka

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Foto: - / -

U sklopu tradicionalnog obilježavanja Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke, u Rijeci se danas održao razgled grada uz stručno vođenje, a večeras će se upriličiti predstava za djecu kao i koncert na Korzu.

Ispred Terminala na Molo Longu u 10:00 se održao razgled grada na temu Portret grada Rijeke - pogled s Molo Longa uz stručno vođenje Theodora de Canziania Jakšića, a u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Podmurvice.

U podne će u galeriji Principij biti otvorena izložba Rijeka u sjećanju. 

U 19.00 sati na pozornici na Korzu održat će se predstava za djecu Gradskog kazališta lutaka Rijeka „Izgubljena priča: Ivica i Marica". Namijenjena uzrastu 3+, ali i svim zainteresiranim mamama, tatama, tetama, bakama i djedovima. Predstava traje 40 min.

Na pozornici na Korzu u 20:30 započinje koncert grupe Grooversi. Zanimljiv glazbeni repertoar sastavljen je od brojnih hitova koji su tijekom posljednjih šezdeset godina harali svjetskim i našim glazbenim top ljestvicama.

Svi programi u sklopu obilježavanja Dana sv. Vida besplatni su za sve zainteresirane građane uz pridržavanje preporuke epidemiologa o socijalnoj distanci.

Treći je dan priprave za proslavu blagdana u riječkoj katedrali. Misno slavlje od 18:30 predvodi rektor riječkog Bogoslovnog sjemeništa Mario Gerić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.