Hrvatski radio

Radio Rijeka

Učenici delničke škole tijelima iscrtali oblik ružičaste vrpce

16.10.2018.

13:17

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka

Foto: - / -

Nastavnici i učenici Srednje škole Delnice svojim su tijelima danas iscrtali oblik ružičaste vrpce i zajedničkom fotografijom dali svoj doprinos provedbi aktivnosti koje se tijekom listopada tradicionalno provode u sklopu Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke.

Sudionicima su ujedno podijeljeni i leci koji promiču važnost prevencije pri suzbijanju ove teške bolesti. Učenici srednjih škola čine dio populacije koja ima iznimnu ulogu u kvalitetnom promicanju ciljeva akcije koja se ove godine odvija pod nazivom "Ružičasti listopad u Hrvatskoj", istaknula je Ljiljana Vukota iz Udruge "Sve za nju".

"Djeca su nam emisari prave poruke prema svojim majkama, bakama, tetama i starijim sestrama. Željeli bismo iskoristiti tu povezanost roditelja i djece, pa se nadamo kako će progovoriti roditeljska odgovornost i da edukativni letak, koji će djeca dati mamama, neće završiti u kanti za otpatke, te da će one to pročitati i razmisliti kako vode brigu o sebi", rekla je Vukota. Poslušajte izjavu:

Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HR Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.