Djelatnici i učenici Ugostiteljske škole iz Opatije pozvali su danas novinare na prigodan predblagdanski domjenak, kako bi im zahvalili na podršci koju im svojim napisima i reportažama pružaju. Na taj način ugostiteljska zanimanja postaju sve prihvatljivija kod mladih.
Danas se traži mjesto više u razredu za upis kuhara i slastičara, dok se za zvanje konobara ove godine upisao samo jedan razred. Zamolivši predstavnike medija za daljnju suradnju, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth predstavila je spoj mladosti i iskustva, učenike i njihove mentore među kojima su poznata imena hrvatskog kuharstva Damir Perman i Davor Capan. Na stolu ljepota i okusi u kojima su novinari uživali: skuta na žaru, hobotnica s koromačem i narančom, tartarski biftek, kozice u tijestu, medaljoni dimljenog lososa sa sirom i rukolom, marinirani brancin, pileće bijelo meso u bademima, rolada pršuta i sira, slatki tris u čaši i voćne košarice kao desert.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.