Hrvatski radio

Radio Rijeka

Učenici u PGŽ mogu od danas kupovati pokazne karte, dogovorene subvencije

01.09.2020.

14:45

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Od danas srednjoškolci mogu kupovati pokazne karte za autobusni prijevoz. Prijevoz učenika je riješen, a subvencije dogovorene, rekla je Edita Stilin, pročelnica za školstvo u Primorsko-goranskoj županiji.

Od 9 500 osnovnoškolaca u školama kojima je Primorsko-goranska županija osnivač, u prijevozu je 1 500 učenika, izvijestila je pročelnica Edita Stilin te rekla kako su za njih organizirani linijski, poseban ili prijevoz kombi vozilima.

Sve smo dogovorili sa školama i prijevoznicima, a četiri tisuće srednjoškolaca od danas mogu kupovati pokazne karte, rekla je Stilin. Kaže i da prema procjenama ravnatelja škola, za sada neće biti potrebni dodatni autobusi, jer na području Gorskog kotara i Klane, gdje nema dovoljno autobusnih linija, vozi čak 11 školskih kombi vozila koje je ranije nabavila županija.

Prijevoz srednjoškolaca sufinancira država sa 75 posto cijene karte, a prijevoz osnovaca prema potrebama i mogućnosti zajednički sufinanciraju PGŽ te gradovi i općine. Poslušajte izjavu:

Edita Stilin o prijevozu učenika, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.