Hrvatski radio

Radio Rijeka

Učenici ukrasili prostorije radiologije Dječje bolnice

06.10.2017.

12:26

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna dobra gesta u riječkoj Dječjoj bolnici na Kantridi. Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, odjela za industrijski dizajn, nastojali su svojim radovima oživjeti prostor radiološke dijagnostike.

Ideja je odvratiti pozornost malim pacijentima od strojeva, ali i samog boravka u bolnici, ukrašavajući zidove likovima iz crtića i drugim veselim temama.

Suradnja Škole i KBC-a je dugoročna, a nastavit će se i dalje, naglasile su danas na predstavljanju oslikane radiologije profesorica Sanja Stevanović i pročelnica Odjela za dječju muskuloskeletnu radiologiju i urororadiologiju Danijela Veljković Vujaklija.

"Omogućili su nam da ovaj sivi i hladni prostor, na neki način željezni i zastrašujući prostor, oplemenimo i uljepšamo tako da našim bolesnicima u prvom kontaktu na ulazu u ovu prostoriju koja je zapravo i prvo mjesto s kojim se susreću s radiološkim uređajima i da odavde izađu bez ikakve traume", kaže Veljković Vujaklija.

"Prošle školske godine zapravo smo započeli s onim prostorom za dnevni boravak na samom ulazu. Tu smo pomogli u uređivanju namještaja, a onda su nas kontaktirali s Odjela za radiologiju gdje smo zapravo uvidjeli na koji način pomoći, a da to nisu neki veliki zahvati koji zahtijevaju neka velika financijska izdavanja i mi smo nekako dekorativno funkcionalnim elementima nastojali oplemeniti ovaj prostor", ističe profesorica Stevanović.

U projektu su sudjelovali učenici 2. B razreda i svi su primili zahvalnicu Dječje bolnice.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.