Hrvatski radio

Radio Rijeka

Učkarski samanj vratio se na Poklon

04.09.2022.

10:59

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija, Učkarski samanj

Ilustracija, Učkarski samanj

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Danas se, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održava tradicionalna manifestacija XIV. Učkarski samanj. Nakon dvije pandemijske godine, najveći sajam na području Istre i Kvarnera, vraća se u prepoznatljivom ruhu.


Učkarski samanj će i ove godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, edukativna predavanja i radionice, program za djecu te kulturno-zabavni program.


Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina.


Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Mario Lipovšek-Battifiaca, a zabavni program predvodit će jedan od najpopularnijih lokalnih glazbenih sastava – Gustafi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.