Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udarni skijaški tjedan: na Rupi i Pasjaku bez čekanja za izlazak iz zemlje

07.01.2017.

15:22

Autor: Nina Deranja, Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog odlaska na zimovanje vrlo je gust promet na autocesti Bregana-Lipovac prema graničnom prijelazu Bregani, gdje je kolona duga i do tri kilometra. Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak danas nije bilo čekanja za ulaz u Sloveniju.

Pred nama je udarni skijaški tjedan. Iako će ove godine biti približni isto skijaša kao i prošle godine, biraju se skuplji aranžmani. Također, dio građana se odlučio i za topla, daleka odredišta, koja su o ovo vrijeme rasprodana.

Kao i prošle godine, u najudaranijem skijašom tjednu, poznatijem kao hrvatski tjedan, na zimski će odmor oko 100 tisuća građana, što je na razini ili nešto malo više nego prošle godine. Takvim interesom zadovoljne su turističke agencije, a na skijanju se uglavnom ostaje tjedan dana. Najomiljenija su veća skijališta u Austriji i Italiji, a domaćini u susjednim zemljama dobro znaju da su hrvatski građani i dobri potrošači.

Na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak danas nije bilo čekanja za ulaz u Sloveniju. Od ponoći na Rupi je zabilježeno je nešto više od tri tisuće izlazaka, a na Pasjaku oko osam tisuća. Ljubitelji snijega i skijanja danas su preko hrvatsko-slovenske granice prema Alpama putovali bez gužve, u jednoj koloni, a odredišta su Austrija, Italija i Francuska. Poslušajte što kažu putnici:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.