Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udarni turistički vikend - gužve na svim cestama prema moru

22.07.2017.

10:25

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udarni je srpanjski turistički vikend. Prate ga, kao i obično, gužve u prometu, koji je pojačan na svim cestama prema moru, ali i u suprotnom smjeru, s mora prema unutrašnjosti. Situaciju dodatno otežavaju i prometne nesreće na najprometnijim cestama.

Zbog prometne nesreće zatvorena je autocesta A7 između čvorova Sveti Kuzam i Draga u smjeru Zagreba. Obilazak je lokalnim cestama, javlja HAK.

Promet je vrlo gust i vozi se usporeno, u koloni, uz povremene zastoje na autocesti A1 od naplatnih postaja Lučko do čvora Bosiljevo 2 u smjeru Dalmacije.  Na čvoru Lučko već se stvorila kolona i u suprotnom smjeru, na izlazu s autoceste.

Kolona se povremeno stvara na izlazu Oštrovica s autoceste Rijeka - Zagreb u smjeru Krka i Crikvenice. I na ulazu na autocestu Rupa - Diračje kolona je u smjeru Zagreba. Na Krčkome mostu kolona je u smjeru kopna s otoka duga 2,5 kilometra, a promet je vrlo gust i s kopna prema Krku. 

Pojačan promet na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri uzrok je kolone koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. U smjeru Rijeke, kolona je pred tunelom Učka duga oko jedan kilometar. 

Promet je gust i na ostalim cestovnim pravcima prema moru. Kolone i zastoji na pojedinim su dijelovima riječke zaobilaznice, otoku Krku, duž Jadranske magistrate, na graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom te u pojedinim trajektnim pristaništima. 

Trenutno stanje u prometu možete pratiti na internetskim stranicama Hrvatskoga autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.