Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udomite psa i spasite mu život!

19.11.2013.

15:18

Autor: Nenad Lučić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sklonište za nezbrinute životinje u Liču u Gorskom kotaru nije nad većinom pasa koje je prihvatilo provodilo eutanaziju nakon propisanih 60 dana, želeći tako uvećati njihove šanse za trajno udomljenje.

Riječ je o 42 od ukupno 52 odrasla psa koje bi prema propisima trebalo usmrtiti. U skloništu ističu kako su to izbjegavali želeći životinje ostaviti na životu, pa su ih prihvatili više no što azil može primiti. Stoga pozivaju građane da udome pse i tako im pomognu riješiti problem.

Sklonište je registrirano za 30 pasa, a trenutno brinu o 52 odrasla psa i deset štenaca, doznajemo od voditeljice azila Milke Mijanović. Veterinarska inspekcija je na osnovu prijave u petak bila u azilu i zaključila da ima više pasa od dozvoljenog, a zapisnik i rješenje inspekcije tek trebaju stići.

Želite li pomoći nezbrinutim životinjama i udomiti psa – MeduPelea, GlavonjuPlašljivka ili nekog drugog – možete nazvati 091/214-8877 i 091/214-8855 ili se javiti putem Facebook stranice skloništaOpširnije Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.