Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udović: "Ovakva Marišćina ne može!"; Šarac: "Radimo transparentno!"

06.05.2020.

16:53

Autor: Vladimir Jurić

Na ulazu u Centar Marišćina (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Na ulazu u Centar Marišćina (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Jučer je medijima stiglo priopćenje Udruge Krizni eko-stožer Marišćina o nekoliko ekoloških incidenata u posljednje vrijeme u Županijskom centru za zbrinjavanje otpada Marišćina, kao i teškoj nesreći u kojoj su ozlijeđena dvojica radnika. Danas su se oglasili načelnica Viškova i direktor Eko plusa.

Općina stoji uz svoje građane te će učiniti sve da se stanje u Županijskom centru za zbrinjavanje otpada Mariščina popravi, rekla je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović. Naglasila je kako će se i dalje obraćati Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci, kao i ministarstvima nadležnim za izdavanje dozvola za rad Marišćini.

Miodrag Šarac, direktor tvrtke Eko plus koja upravlja Centrom Marišćina, ističe kako je prošle godine od 1. siječnja do 5. svibnja bilo 270 incidenata vezanih uz povećani smrad, dok ih je u istom razdoblju ove godine bilo svega pet. Ipak, kaže Šarac, ni on nije zadovoljan te naglašava kako je cilj da incidenata uopće ne bude.

"Prigodom dolaska na čelo Eko plusa naglasio sam da će svi incidenti biti objavljeni, što sam i učinio", rekao je Šarac. Priopćenje Kriznog eko-stožera Marišćina pročitajte ovdje, a poslušajte i razgovor sa Sanjom Udović i Miodragom Šarcom:

Udović i Šarac o problemima u Centru Marišćina, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.