Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udruga SOS Rijeka: projekt U(klju)čimo se! za zaštitu starijih osoba

29.01.2018.

12:04

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: - / -

U informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt "U(klju)čimo se!" udruge SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava. Projekt je usmjeren zaštiti starijih osoba.

Projekt "U(klju)čimo se!" usmjeren je zaštiti starijih osoba, informiranjem o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju radi zaštite od zlouporabe te besplatno pravno informiranje potencijalnih i štićenika i uzdržavatelja te prevenciju socijalne isključenosti.

Više informacija dostupno je na ovoj adresi ili na brojeve telefona/mobitela: SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava - 051/211 888, Maja Sikirica - 091/211-8885, Mia Cvijetić - 092/133-8093.

Najavljena je i i volonterska telefonska linija pomoći udruge SOS Rijeke pod nazivom "Slušam te - tvoje mjesto za razgovor". Linija će biti dostupna svima kojima je potreban savjet, emocionalna podrška, praktične informacije o nadležnim institucijama i organizacijama koje pružaju specijaliziranu pomoć ili tek netko s kime će porazgovarati.

Projekt "U(klju)čimo se!" udruga SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava provodi u partnerstvu s Gradom Rijeka.

Mia Cvijetić iz udruge SOS Rijeka najavila je tiskanje brošure te besplatnih radionica za potencijalne štićenike i davatelje usluga dosmrtnog ili doživotnog uzdržavanja. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.