Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udruga Terra: Sve više mladih dolazi zbog ovisnosti o internetu i kocki

26.06.2017.

14:17

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

O mentalnom zdravlju mladih - izazovima za pojedince, obitelj i društvo, govorilo se na okruglom stolu u povodu današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga u riječkom Savjetovalištu udruge "Terra".

Kako prepoznati poteškoću s kojom se suočava mlada osoba te kako na nju prikladno odgovoriti i na koji se način obratiti za podršku i pomoć, savjetuje stručni tim, kojem se za pomoć u proteklih šest mjeseci obratilo pedesetero djece i mladih iz Rijeke.

Voditeljica savjetovališta Udruge Terra, psihiologinja i psihoterapeutkinja Ivona Maričić kaže da primjećuju sve više mladih koji dolaze zbog poteškoća zbog ovisnosti o internetu i kocki te obitelji koje dolaze zbog narušenih odnosa. "Pozivamo i podsjećamo mlade i obitelji, da su sve usluge besplatne, a mogu nas potražiti u Rijeci na adresi Krešimirova 12, ili na broj telefona 051/337-400", kaže Maričić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.