Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udruga U.Z.O.R. - 10 godina brige o ženama i djeci žrtvama nasilja

15.05.2017.

11:44

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U.Z.O.R., riječka Udruga za zaštitu obitelji, obilježava 10 godina rada u skloništu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te provođenja programa psihosocijalnog tretmana nasilnika i eksperimetnatora sa sredstvima ovisnosti. Kroz te programe Udruge prolazi petstotinjak korisnika godišnje.

U.Z.O.R. će 10. obljetnicu rada obiljažavati do kraja svibnja - edukacijom volontera, danima otvorenih vrata, street artom, sportskim penjanjem... Počeli su danas na štandu na Korzu, na Međunarodni dan obitelji, informirajući građane o aktivnostima udruge. Obilježavanje obljetnice završava 30. svibnja tribinom o postignutim rezultatima udruge i predavanjem Kuda smo išli, gdje smo došli i kamo dalje?

Kako kaže predsjednik U.Z.O.R.-a Danijel Antunović, udruga je osnovana kada se uvidjelo da nitko drugi u Rijeci ne provodi aktivnosti koje bi trebale provoditi državne ustanove. Tako već cijelo desetljeće rade sa ženama i djecom žrtvama obiteljskoga nasilja, ali i počiniocima nasilja te mladim počiniocima kaznenih djela. Poslušajte što kaže Antunović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.