Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udruga Uzor predstavlja novi projekt za žrtve nasilja

23.05.2022.

13:13

Autor: Iva Pavletić Crnić / Anja Matić

Obiteljsko nasilje

Obiteljsko nasilje

Foto: Ilustracija / pixabay

Novim projektom udruge Uzor razvija se nova usluga za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji kojom će im se pokriti troškovi stanovanja na određeno vrijeme nakon izlaska iz skloništa.

Udruga Uzor predstavlja novi projekt "Podrška stanovanju i kvaliteti života nakon izlaska iz skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji", uz sufinanciranje Grada Rijeke. 


Glavni cilj projekta ekonomsko je osnaživanja žena i djece koji su žrtve nasilja te osiguravanje im bolje kvalitete života. 

Razvojem društva koje brine i razvija nove usluge prema potrebama korisnika želimo doprinijeti kvalitetnijem životu građanki i građana, a prvenstveno ženama i djeci žrtvama nasilja u obitelji.

udruga UZOR

U 2021. godini zbog prekršaja nasilja u obitelji prijavljeno je 8 368 osoba (75 posto osoba muškog spola) te je prijavljeno 6 452 kaznenih djela među bliskim osobama (žene su žrtve u 79 posto slučajeva). 


Nadalje, alarmatan je i potresan podatak da je prošle godine ubijeno 14 žena, njih 11 od strane bliskih osoba.


Besplatni SOS telefon udruge Uzor je 0800 333 883. O projektu nam je više rekla Paula Bogović, predsjednica Udruge Uzor. Poslušajte razgovor:

razgovor s Paulom Bogović

Obiteljsko nasilje

Obiteljsko nasilje

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.