Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:47 / 08.01.2018.

Autor: Matea Krmpotić

Ugasile se lampice: Gradinu je obišlo više od 60 tisuća posjetitelja!

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Tijekom Adventa u Rijeci mnogo smo puta mogli čuti kako je Advent na Gradini "ukrao" Advent u centru grada. Za stajanje se na Trsatu tražilo mjesto više, a Gradinu je osvijetlilo više od jedanaest kilometara božićnih lampica.

Kroz najveću kuglu u Hrvatskoj prošlo je više od 60 tisuća posjetitelja. "Prilikom našega planiranja htjeli smo Gradinu staviti u prvi plan i na njoj graditi priču. To smo i uspjeli. Dekoracije su sve samo ne konfekcijske. Trenutni europski trendovi su konj upregnut kočijom, a mi smo upregnuli našega pozantog zmaja i na taj način dali svoj obol", opisuje Vedran Babić, u ime organizatora manifestacije.

"Jako smo zadovoljni atmosferom koja se stvorila, unatoč 13 dana kiše. Ljudi su bili oduševljeni prvenstveno zbog prekrasne lokacije. Kada smo išli po Europi i prezentirali kolegama naš plan, svi su nam rekli - ako imaš vrijednu povijesnu lokaciju, probaj ju maksimalno valorizirati. Naravno, svima kojima smo pokazali bili su očarani našom Gradinom", govori Babić.

Tijekom Adventa u Rijeci mnogo smo puta mogli čuti kako je Advent na Gradini "ukrao" Advent u centru grada.

"Ovo je odmak od svega onoga što su posjetitelji mogli vidjeti, ali ne samo u Rijeci nego i u Hrvatskoj. Već sad dogovaramo nastavak i širenje Adventa, planovi su već krenuli", zaključuje Vedran Babić.

Možda bi Riječani tako dobro reagirali i na Advent u centru grada kada bi se dogodila i najmanja promjena poput druge boje kuglica.

Poslušajte prilog: