Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ugostitelji otvaraju vrata: u ponedjeljak se vidimo!

08.05.2020.

12:32

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Od ponedjeljka 11. svibnja ugostitelji ponovo mogu otvoriti vrata gostima. Dopušten je i rad u zatvorenom prostoru te radno vrijeme od 6 do 23 sata, a od četvrtka su poznate i detaljne upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nakon dva mjeseca prisilne pauze zbog koronavirusa, ugostitelji će 11. svibnja ponovno krenuti s radom. Uz stroge mjere i ograničen broj posjetitelja, otvaraju se terase, ali i unutrašnji prostori kafića i restorana.

Sve će se dezinficirati svakodnevno i poslije svakog gosta, a zaposlenici će nositi masku i rukavice samo u zatvorenom prostoru.

Stolova će biti upola manje i neće biti zadržavanja na šanku, a grupe gostiju moraju držati razmak od najmanje metar i pol.

Omogućavaju li epidemiološke mjere održiv rad i što bi trebali znati gosti rekao nam je predsjednik Udruge ugostitelja PGŽ Vedran Jakominić. Preporuke i mjere pročitajte OVDJE i poslušajte izjavu:

Vedran Jakominić o tome čega se moraju pridržavati gosti, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.