Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ugostitelji PGŽ-a u srijedu odlučuju o prosvjedu protiv povećanja PDV-a

07.11.2016.

15:07

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li ugostitelji zatvoriti svoje lokale na dva sata, kako je zaključilo njih više od tri stotine sinoć u Opatiji, ili će protiv Vladinog najavljenog povećanja PDV-a prosvjedovati na drugi način - odlučit će u srijedu.

Tada će se u Rijeci okupiti predstavnici 11 cehova ugostiteljskih i turističkih djelatnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.

Članovi Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika pri Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije pozdravljaju reformu poreznoga sustava, ali ne i povećanje stope na usluge u ugostiteljstvu sa sadašnjih 13 na 25 posto. Ugostitelji neće moći tako visoku stopu poreza prenijeti na krajnjeg potrošača, a upitne su i planirane investicije u tom sektoru.

One su početkom 2013., kada je prvi put primijenjena stopa od 13 posto, iznosile dvije milijarde kuna. Ove godine planirana su ulaganja 4,5 milijarde kuna, a plan na godišnjoj razini je da se do 2019. dostigne razina ulaganja od sedam milijardi kuna.

Zato će predstavnici 11 cehova ugostiteljskih i turističkih djelatnika Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u srijedu donijeti odluku o prosvjednim akcijama koje će poduzeti, rekao je danas na susretu s novinarima predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil. Javlja Eduard Kišić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.