Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ugovorene sanacije cesta u Mrkoplju i dolini Kupe

28.06.2020.

11:53

Autor: Nenad Lučić

Sanacija odrona na nekoliko lokacije ceste u dolini rijeke Kupe, bit će jedan od ovogodišnjih prioriteta ŽUC-a u Gorskom kotaru (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka))

Sanacija odrona na nekoliko lokacije ceste u dolini rijeke Kupe, bit će jedan od ovogodišnjih prioriteta ŽUC-a u Gorskom kotaru (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka))

Foto: - / -

Nakon što je proteklih zima Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije za održavanje prohodnosti cesta Gorskog kotara trošila minimalno 12 milijuna kuna, ovih su dana na tom području aktualni projekti ljetne sanacije šteta, uglavnom prouzročenih klimatskim uvjetima.

Posljednji sklopljeni ugovor s izvođačima vrijedan je 5 milijuna kuna, i namijenjen sanaciji triju cestovnih dionica na području Grada Delnica i Općine Mrkopalj.

U Mrkoplju će biti sanirana županijska prometnica kroz središte mjesta, dok ulaganjima na području Grada Delnica, ravnatelj  Županijske uprave za ceste Robert Maršanić najavljuje za sigurnost prometa važne zahvate uz cestovne dionice u dolini rijeke Kupe.

Ističući da uređene ceste u dolini rijeke Kupe znače život, gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, o važnosti njihove sanacije kaže: "Takva ulaganja predstavljaju određeni kapital, koji privlači nove ljude, pa makar to bili izletnici, turisti ili neki koji kupuju nekretnine na našem području. Drago nam je zbog takvih, nadajući se da će jednom možda postati naši sugrađani."

Govoreći o razlozima zadovoljstva zbog ugovorene sanacije cesta u Općini Mrkopalj, općinski načelnik Josip Brozović istaknuo je kako mu je drago da je i na ovaj način Općina Mrkopalj prepoznata kao lokalna samouprava s prosječno najvećom nadmorskom visinom od oko 100 metara. Općina ima daleko veće potrebe te se nada da će i dogodine ući u planove ulaganja ŽUC-a.

Uspješnu izvedbu svih spomenutih poslova jamči i podatak da se posljedice korona krize nisu znatnije odrazile na poslovanje Županijske uprave za ceste.

Što su Maršanić, Knežević i Brozović rekli poslušajte u prilogu Nenada Lučića:

Obnova goranskih cesta, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.