Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uhvaćen lopov koji je krao po plovilima u Iki, Ičićima i Urinju

10.06.2015.

17:07

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gorivo, ribarski štapovi, generator i drugi predmeti našli su se na meti 25-godišnjeg lopova kojeg je primorsko-goranska policija uhitila zbog sumnje da je s još jednom osobom u samo desetak dana počinio deset krađa.

Policija dvojac sumnjiči da je između 28. travnja i 8. svibnja provaljivao u plovila u lučicama u Iki i Ičićima te u plovilo u lučici Urinj, iz kojih su većinom krali gorivo, ribarske štapove i opremu za ribolov, razni alat, a zatim i opremu za plovila, uređaj za navigaciju, generator za struju.

Osumnjičeni lopovi navodno su provaljivali i u spremišta za gorivo teretnih vozila iz kojih su od kraja travnja ove godine ukrali 900 litara dizelskog goriva. Vlasnici plovila i tvrtka iz Rijeke oštećeni su za oko 55.600 kuna. Policija ih tereti za ukupno 12 krađa, od čega dvije u pokušaju. Zbog prikrivanja krađa prijavljen je i 33-godišnjak kod kojeg je pronađen dio ukradenih predmeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.