Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uigravanje za Porto Etno 2020 - spoj glazbe i ekologije u Vrbniku

23.08.2019.

11:12

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Rijeka 2020 EPK

Foto: Rijeka 2020 EPK

Foto: - / -

Nakon “Gomirje harmonika mundijala” u Gomirju i “Zvončarske simfonije” u Čavlima, posljednje u nizu uigravanje i zagrijavanje za Porto Etno festival Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture očekuje nas u subotu 24. kolovoza u Vrbniku na otoku Krku.

Vrbenski Sopci zvukom svojih sopela već su osvojili Bruxelles, Strasbourgh i Galway, a ovog će puta na Trgu Škujica od 21 sat, nastupiti pred domaćom publikom. Radi se o dobrosusjedskoj glazbenoj večeri i neuobičajenom spoju ekologije i glazbe.

Uz Vrbenske sopce moći ćemo poslušati polaznike radionice pod vodstvom profesorice Ane Jagić Aljić, koji će održati eko-etno muziciranje na glazbalima izrađenim od recikliranih materijala, a sopci i sopčići, electro rock fusion band Marka Želea (iz susjedstva Lovran) te zbor Vrbenskih Kanturica pokazat će nam kako eksperimentirati s tradicionalnim zvukovima Mediterana.

Povodom događanja u Vrbniku Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture organizira besplatan prijevoz autobusom iz Rijeke u Vrbnik i natrag. Autobus iz Rijeke prema Vrbniku kreće sa Žabice u 19,30 sati, a povratak iz Vrbnika prema Žabici predviđen je oko 23,30 sati. Broj mjesta je ograničen, a prijave se zaprimaju na e-mail adresu: dunja.matic-bencic@rijeka2020.eu.

Porto Etno održat će se u Rijeci od 6. do 8. rujna 2019. godine na tri različite lokacije: Trgu 128 brigade HV-a/Trgu riječke rezolucije, u HNK Ivana pl. Zajca i na riječkoj placi te ugostiti više od 100 izvođača poput Boban Marković Orkestra, BaBa ZuLe, Acid Araba i Ive Bittove. Uz to, posjetitelji će moći probati jela čak 20 svjetskih kuhinja koje će pripremati udruge nacionalnih manjina Rijeke i PGŽ, kao i Riječani i Riječanke porijeklom iz cijelog svijeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.