Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ukinuti zimski uvjeti na cestama Gorskoga kotara

24.01.2015.

10:20

Autor: Nenad Lučić, T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snijeg je u Gorskom kotaru prestao padati, a njegova visina je na Pargu kod Čabra jutros iznosila 12, u Delnicama 16, a na području Begova Razdolja 36 centimetara.

Uz povoljnije vremenske prilike, postupno se normalizira i prometna  situacija. Ukidanjem zimskih uvjeta na goranskom dijelu autoceste Rijeka – Zagreb te staroj prometnici kroz Gorski kotar tim je područjem između priobalja i unutrašnjosti od 9 sati iznova dopušteno kretanje kamionima s prikolicom i tegljačima.

Zimski uvjeti su ukinuti i na većini  ostalih cesta Gorskoga kotara, no dio autoceste između Kikovice i Delnica je zbog bočnih udara vjetra i dalje otvoren samo za osobna vozila. 

Samo osobna vozila smiju i Jadranskom magistralom od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene, kao i Paškim mostom. Na Krčkome mostu promet je zabranjen autobusima na kat, vozilima s kamp-prikolicama i motociklima. Njima je promet zabranjen i magistralom između Bakra i Novog Vinodolskog, kuda ne smiju ni dostavna vozila te ona s natkrivenim teretnim prostorom.

Sve informacije o stanju na cestama saznajte na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.