Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ukrajinci zainteresirani za 3. maj; ministar Horvat najavio pregovore

09.10.2018.

17:03

Autor: Hina

Kakva će biti sudbina radnika 3. maja? (Foto: Pixsell)

Kakva će biti sudbina radnika 3. maja? (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da će u srijedu održati sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine zainteresiranima za ulazak u vlasničku strukturu riječkog brodogradilišta 3. maj.

"U ovom trenutku razgovaram s potencijalnim partnerima i jedan od takvih partnera će sutra doći i s njim ću razgovarati. Dolaze nam kolege iz Ukrajine, također zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja. To je sada već četvrti ozbiljni partner", izjavio je Horvat novinarima u utorak ispred Vlade uoči sastanka užeg Vladina kabineta.

Kako je dodao, treba tek vidjeti kojim će zaključkom završiti sutrašnji sastanak i kako će "cijela priča završiti u konačnici", no kako je siguran da će u sljedećih desetak dana "biti poznat konačan stav". Kaže da će više moći reći tek kada utvrdi jesu li potencijalni partneri stvarno zainteresirani ili su ovo samo preliminarni sastanci identifikacije stanja u hrvatskoj brodogradnji. Horvat je potvrdio i da je ranije održao sastanak s potencijalnim partnerima iz Italije.

Inače, izvijestio je da Ministarstvo gospodarstva od Europske komisije još nije zaprimilo izmijenjeni i dopunjeni plan restrukturiranja Uljanika, a na opasku novinara da vrijeme curi i da smo sve bliži stečaju, ponovio je da je on zadnji koji zaziva "uopće potrebu da do stečaja dođe". "Vrijeme curi, ja isto čekam kao i novinari, kao i hrvatska javnost, kao i dionici procesa", izjavio je Horvat. Na pitanje novinara, a vezano za Uljanik, ima li šanse da država "uskoči" kao poduzetnik, Horvat je odgovorio niječno.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.