Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ukusno i prestižno - četiri restorana PGŽ sjajnija za Michelinovu zvjezdicu!

06.07.2022.

11:44

Autor: Radio Rijeka

-

-

Foto: Ilustracija / Pixabay

Održana je svečanost uručenja Michelin priznanja za 2022. godinu. Donosimo odlične vijesti! 

Svoje zvjezdice zadržalo je 8 restorana hrvatske obale od kojih iz Primorsko-goranske županije Draga di Lovrana (Lovran), Nebo (Rijeka) i Alfred Keller (Mali Lošinj) a novi član ovog prestižnog kluba je i restoran Johnson (Mošćenička Draga).


METRO, globalni partner Michelina za cijeli svijet, uručio je prestižne Michelin plakete hrvatskim restoranima koji su uvršteni u Michelinov vodič za 2022. godinu.


Hrvatska od ove godine ima 84 restorana koja nose neku od prestižnih oznaka MICHELINA, 6 više nego lani.

Izabrani restorani ušli su u ekskluzivni krug najboljih restorana svijeta i Hrvatska turistička zajednica, kao nacionalni partner MICHELINA, iznimno je ponosna.

direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

Poznato je da su svi dosadašnji nositelji najvišeg Michelinovog priznanja zadržali svoje zvjezdice. Riječ je o restoranima Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj).


Oznaku Michelin preporuke za 2022. godinu dobila su ukupno 62 restorana, pri čemu je na navedenu listu uvršteno 6 novih restorana: Taj Mahal (Dubrovnik), Johnson (Mošćenička Draga), Kinoteka (Split), Gallo (Zagreb), Nav (Zagreb), Il Ponte (Trogir).


Na listu dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, uvršten i restoran Šug (Split) pa tako ovu oznaku u Hrvatskoj danas ima ukupno 12 restorana.


Hrvatska se može pohvaliti i s dva restorana s oznakom MICHELIN Green Star koju od sada uz restoran Zinfandel’s (Zagreb) posjeduje i Konoba Mate (Korčula).

Galerija
uručenje Michelin priznanja, Foto: -/METRO.D.O.O
Hrvatski restorani zadržali prestižne Michelinove zvjezdice, Foto: Ilustracija/Shutterstock

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.