Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulaganja u turizam Vrbovsko: etnografski i dodatni sadržaji

03.10.2021.

12:13

Autor: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon turističke afirmacije izletišta Kamačnik i sve većih ulaganja u gostima zanimljivu ponudu uz rijeku Kupu, Grad Vrbovsko je potaknuo realizaciju projekta, kojim se posjetiteljima na jednom mjestu, osim informacija, žele pružiti etnografski i još niz dodatnih sadržaja.

S tim je ciljem na predjelu Senjsko lokalna samouprava, nakon kupnje, počela uređivati staru i građansku kuću nekad imućne obitelji Mance

Intenzivni radovi traju u prostoru kuće Mance, no uz nju se grade i dodatni objekti, a nastanak  komlepska s raznolikom turističkom, kulturnom i zabavnom ponudom, najavljuje gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Osim glavne zgrade, etno-kuće Mance, gradimo još tri dodatna objekta. Jedan će biti ladanjski, drugi je  namijenjen druženjima, a treći organizaciji raznih priredbi i ostalih društvenih djelatnosti. Praktiči, želimo da kuća Mance bude info centar turizma i povijesti za cijelo područje Grada Vrbovskog.

Drugim riječima, pridodaje Mufić, prostor kuće Mance će osim razloga za kratkotrajno zastajanje, nuditi dovoljno i za cjelodnevni izletnički boravak:

"U podrumu zgrade ćemo urediti konobu, gdje će biti moguće kušati sve goranske gastronomske  proizvode, odnosno pića i jela, te uz to organizirati društvene i zabavne sadržaje u dodatnim prostorima."

Kada se sve zbroji, riječ je o jednom od trenutačno većih ulaganja na području Grada Vrbovskog

Osnovna cijena projekta je oko 7 milijuna kuna, no treba uzeti u obzir i mogućnost dodatnih te nepredviđenih troškova zbog poskupljenja materijala na građevinskom tržištu. Rok za dovršetak projekta je kraj ove godine.

Za izvedbu projekta kuće Mance Grad Vrbovsko je osigurao bespovratne potpore Europske unije.

Ulaganja, turizam Vrbovsko, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.