Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulaganja unaprijedila kongresnu ponudu Opatije

10.10.2019.

10:54

Autor: Hina

Kongresni turizam je jedan od ključnih segmenata turističke ponude Opatije (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Kongresni turizam je jedan od ključnih segmenata turističke ponude Opatije (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Infrastruktura za kongrese i poslovne skupove u Opatiji zadnjih je godina znatno poboljšana javnim i privatnim ulaganjima, pa su sada u opatijskoj kongresnoj ponudi 53 dvorane, od kojih je šest većih, a u njih se može smjestiti ukupno 9.563 ljudi.

Od ukupnog broja dvorana, šest je velikih, za više od 500 sudionika, a najviše je dvorana za sastanke do 50 osoba te dvorana onih predviđenih za od 100 do 300 sudionika.

To su neki od podataka iz novog kataloga kongresne ponude Turističke zajednice Opatije. 

Katalog Opatija kongresna destinacija s tradicijom je tehnički priručnik namijenjen organizatorima poslovnih skupova, kojima daje detaljan uvid u kongresne kapacitete i mogućnosti Opatije, donosi kontakte relevantnih kongresnih odjela, specijaliziranih agencija, prijevoznika, tvrtki za najam audio i video opreme, prevoditelja, kulturno zabavnih udruga, fotografa i drugih, uz pregled gastro ponude.

Uz javne prostore kao što su Sportska dvorana "Marino Cvetković", Kulturni dom "Zora", Villa Antonio te Centar "Gervais", predstavljeni su novi i unaprijeđeni kapaciteti hotelskih kuća. 

Istodobno s izradom kongresnog kataloga obnovljene su i specijalizirane web stranice posvećene ponudi poslovnih skupova. Osim pregleda kongresne ponude, dostupan je i kalendar poslovnih skupova, a korisnicima je omogućeno da sami unesu informacije o poslovnim skupovima i upišu ih u kalendar.

Kongresni katalog i web stranica su izrađeni na hrvatskom i engleskom jeziku, a međunarodna promocija kataloga će biti na kongresnoj burzi IBTM World, koja se održava od 19. do 21. studenoga u Barceloni. Riječ je o jednoj od najvećih kongresnih burzi u svijetu na kojoj, uz predstavnike destinacija, sudjeluju hotelske kuće i specijalizirane agencije iz 190 zemalja.

Turistička zajednica će na tom skupu predstaviti Opatiju kao hrvatsku kongresnu destinaciju i na već dogovorenim sastancima zainteresirane kupce upoznati s kongresnom ponudom. 

Iz Turističke zajednice Opatije naglašavaju da je kongresni turizam jedan od ključnih segmenata turističke ponude Opatije, koji pridonosi jačanju pred i posezone, ističu da kongresni gosti ostvaruju veću potrošnju u destinaciji te da je infrastruktura za kongrese i poslovne skupove posljednjih godina značajno poboljšana javnim i privatnim ulaganjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.