Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulaganje u budućnost riječkog sporta

07.11.2013.

13:22

Autor: Josip Krmpotić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sport, politika i banke mogu zajedno, potvrdila je svečanost u PGŽ, zaključena pjenušcem i dobrim željama. Od ukupne donacije vrijedne milijun kuna veći dio dobili su omladinski pogoni riječkog nogometnog i rukometnog prvoligaša.

Milijun kuna, ravno toliko je vrijednost donacije Privredne banke Zagreb Primorsko-goranskoj županiji. Potpise na Ugovore stavili su župan Zlatko Komadina i vodeći ljudi nogometnog i rukometnog prvoligaša, Rijeke i Zameta Damir Mišković i Zlatko Kolić, te predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka.

U infrastrukturu Omladinske škole HNK Rijeka je prošle godine uložio 1,2 milijuna eura. Obzirom da je baš Škola prioritet razvoja kluba, donacija od 600 tisuća kuna dobro će im doći. 200 tisuća kuna dobit će omladinski pogon Rukometnog kluba Zamet: od četiri ekipe koje su se prošle godine natjecale na državnim prvenstvima, tri su bile prvaci, a jedna viceprvak. Za uzvrat mladi će sportaši, i rukometaši i nogometaši, na svim budućim utakmicama nastupati u dresovima na kojima će se lijepo vidjeti novi logo: PBZ i PGŽ.

Prema danas potpisanim donacijskim ugovorima PGŽ će dobiti još 200 tisuća kuna za nabavku mamografa riječkom KBC-u, za Festival malih scena i još neke projekte. Sve, osim pjenušca, s današnje svečanosti prenosi vam Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.