Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulaganje u Čelimbašu obilježilo mrkopaljsku godinu

04.05.2015.

14:43

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Mrkopalj obilježava svoj dan. Unatoč krizi i umanjenom proračunu, ondje se odvijao niz značajnih projekata, među kojima se ističe ulaganje u skijalište Čelimbaša.

Zbog ukidanja zakonskih pogodnosti brdsko-planinskog statusa, s problemom smanjenih proračunskih prihoda suočava se i Općina Mrkopalj, naglasio je načelnik Ivica Padavić tijekom današnje svečanosti, održane u povodu općinskoga blagdana. Unatoč spomenutim teškoćama, na mrkopaljskom se području tijekom proteklog razdoblja provodilo nekoliko kapitalnih projekata.

To su obnova mjesnog doma kulture, poticaji povećanju energetske učinkovitosti obiteljskih kuća te, posebno, ulaganja u daljnji razvoj skijališta Čelimbaša. Dosad je uloženo 650 tisuća kuna, većim dijelom županijskoga novca. U planu je obnova skijaškoga doma, čime bi se poboljšala cjelogodišnja turistička ponuda Mrkoplja. 

Na svečanoj sjednici općinskoga vijeća u Mrkoplju dodijeljena su godišnja općinska priznanja te položeni vijenci uz spomen-obilježja Drugoga svjetskog rata te Domovinskog rata. Poslušajte izjavu općinskoga načelnika Ivice Padavića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.