Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulaganjem PGŽ u Centru za rehabilitaciju Fortica uređeno šest apartmana

08.04.2021.

12:26

Autor: Ivan Ribarić

Kutak za roditelje (Foto: PGŽ)

Kutak za roditelje (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija uspješno je dovršila projekt preuređenja i prenamjene prostora Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica. Uređeno je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom, u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.

„Nastavak je to našeg sustavnog ulaganja u objekte socijalne skrbi kako bi korisnicima učinili boravak ugodnijim. U okviru ovog investicijskog zahvata dio prostora uređen je i kao kutak za roditelje i korisnike smještaja, a sastoji se od dnevnog boravka i čajne kuhinje. Podrumske prostorije su također dobile novu namjenu – prostoriju za održavanje edukacija, stručnih skupova i zajedničkih sastanaka, kapaciteta 30-tak osoba“, ističe župan Zlatko Komadina.

Cjelokupna sredstva za adaptaciju, u iznosu preko 350 tisuća kuna osigurana su iz županijskog proračuna. U planu je tijekom ove godine i uređenje pristupne terase i dvorišta čime će u cijelosti biti adaptiran prostor i okoliš Centra. Župan Komadina dodaje da ova investicija omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga. Posebna vrijednost ovog objekta je položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom.

Uređena soba s kupaonicom (Foto: PGŽ)

Uređena soba s kupaonicom (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.