Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulaganjem u objekte matuljskim sportašima ostvaren dugogodišnji san

04.03.2016.

17:24

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Investicijama u sportske objekte stvoreni su idealni uvjeti za razvoj sporta u Matuljima, rekao je na današnjoj konferenciji za novinara u školskoj sportskoj dvorani Vedran Kinkela, kandidat za zamjenika općinskog načelnika ispred koalicije stranaka SDP-HSU.

"Dugogodišnji san matuljskih sportaša konačno je ostvaren jer se o novoj dvorani priča od kada sam prije 20 godina tek počeo trenirati košarku. Time smo napokon omogućili prvenstveno našoj djeci, ali i svim ostalim stanovnicima naše općine mogućnost bavljenja sportom i rekreacijom u najboljim mogućim uvjetima", kaže Kinkela.

Dvorana je gotovo u potpunosti ispunjena i iskorištena jer je do 16:30 koristi osnovna škola, a nakon toga do 23 sata na raspolaganju je sportašima. Kroz investicije u sportske objekte u posljednjih je šest godina u sport neizravno investirano pedesetak milijuna kuna. Također, tvrdi Kinkela, novo igralište u Jankovićevom dolcu bit će dovršeno ove godine, a na mjesto starog školskog igrališta će se u roku sljedeće dvije godine proširiti osnovna škola kako bi se omogućio jednosmjenski rad svih njezinih učenika. Sredstva su uložena u legalizaciju i u nogometno igralište u Munama, a rezultat je povećan broj sportskih udruga i korisnika programa te veći broj manifestacija, kaže Kinkela. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.