Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ulazak u škole: Ivan Pernar ni/je se najavio u Delnicama

08.02.2017.

10:12

Autor: Blanka Uzelac, Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Saborski zastupnik Ivan Pernar u posljednje vrijeme je pozornost privukao obilascima srednjih škola diljem Hrvatske. Iako je bilo najavljeno da tijekom današnjeg prijepodneva planira posjetiti Srednju školu u Delnicama, to se ipak nije dogodilo, a Pernar je na Facebooku demantirao informaciju.

Informaciju da Ivan Pernar dolazi u škole na području Primorsko-goranske županije na Facebooku je demantirao sam Pernar. Napisao je kako nije točno da je zvao gradonačelnika Delnica, niti da je imao namjeru obilaziti škole na Primorsko-goranskom području te da je vjerojatno riječ o nečijoj šali. Na to su mu korisnici Facebooka savjetovali da preko odvjetnika traži odštetu za krive navode, na što je Pernar odgovorio da mu ne pada napamet jer mu je to samo reklama, a zbog krivih informacija mediji samo gube na vjerodostojnosti.

Saborski zatupnik Živog zida Ivan Pernar nema suglasnost Primorsko-goranske županije za ulazak u osnovne i srednje škole. Pernar je gradonačelniku Delnica najavio dolazak u školu i rekao da dozvolu od Županije ima, a na kraju u školu ipak nije došao.

Međutim, pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin tvrdi da Ivan Pernar bezočno laže jer se ni Odjelu ni Županiji nije niti javio: "Znači, nema suglasnosti za ulazak u škole Primorsko-goranske županije kojima smo mi osnivači. Mi smo svim ravnateljima naših škola uputili dopis iz kojeg je vidljivo da ne dajemo suglasnost za ulazak bilo koje osobe, a kamo li gospodina Pernara."

"Ravnatelji sukladno tome postupaju po propisima i pravilima o kućnome redu. Ako se ovaj posjet dogodi, bit će neovlašten od strane osnivača škola. Koliko nam je poznato, gospodin Pernar kontaktirao je telefonom samo gradonačelnika Delnica, kojemu je rekao da našu suglasnost ima, što nije točno", zaključila je Stilin. 

U Srednjoj školi u Delnicama ističu da su od osnivača, Primorsko-goranske županije, dobili jasan naputak o tome kako zastupniku Pernaru, u suradnji s policijom, onemogućiti pristup u slučaju pokušaja ulaska u školu.

Poslušajte izjavu pročelnice Stilin te reportažni prikaz Nenada Lučića koji je razgovarao s v.d. ravnateljicom Srednje škole Delnice Slađanom Skoč koja je komentirala zašto su takvi posjeti obrazovnim ustanovama neprihvatljivi:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.