Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Ulica žrtava tehnologije": predstavom protiv cyberbullynga

28.05.2015.

11:17

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kazališna radionica Malik za subotu i nedjelju 30. i 31. svibnja priprema premijeru predstave "Ulica žrtava tehnologije". Predstava izravno i beskompromisno, najavljuju, govori o svim oblicima nasilja u komunikaciji novim tehnologijama.

Kako je to već dobar običaj u riječkoj Kazališnoj radionici Malik mladi ljudi pripremaju predstavu uz stručno vođenje, a ovoga puta vodila ih je Jelena Tondini. Tondini ističe da su u radu na predstavi krenuli od stvarnih osobnih i iskustava cyberbullynga što su ih proživjeli njihovi prijatelji, a njeni mladi suradnici doista su znali o čemu govore. 

Istovjetnu predstavu pripremile su dvije grupe, u subotu ju premijerno prikazuju stariji, a u nedjelju mlađi srednjoškolci. Izvedbe u Filodramatici počinjat će u 19 i u 21 sat obje večeri. Bude li sreće i prođe li projekt na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, predstavu bi mogli igrati u okviru radionica za srednjoškolce o nasilju u elektronskom svijetu. 

U najavi premijere ističu da su žestoko propitivali humanost odnosa i komunikacije na novim tehnologijama, a sve oblike internet komunikacije predstavili su kao oblik prisile i diktature. Mladi sudionici predstave sami su snimili triler koji možete pogledati u nastavku, a poslušajte kako o temi i radu na predstavi govore Tondini, Dominik, Laura i Viktorija: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.