Hrvatski radio

Radio Rijeka

'Uljanik' i '3. Maj' na sastanku s predstavnicima Grada Rijeke

03.08.2013.

20:57

Autor: Grad Rijeka / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brodogradilište 3. Maj zadržava svoju prepoznatljivost unutar Uljanik grupe i sjedište tvrtke ostaje u Rijeci, naglašeno je između ostaloga na sastanku u Gradu Rijeci s predstavnicima Uljanika i 3. Maja s kojima su razgovarali zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i gradonačelnikova savjetnica za razvoj i gospodarstvo Nataša Zrilić.

Sastanak kojem su prisustvovali Marinko Brgić, član Uprave ULJANIK d.d., Hrvoje Markulinčić, direktor tvrtke ULJANIK  - Poslovno informacijski sustavi, Edi Kučan, predsjednik Uprave  3.MAJ d.d. i Tomislav Čorak, konzultantska tvrtka A.T. Kearney, održan je sukladno bezuvjetnom opredjeljenju da se ukupan proces integracije 3.maja te posebice program zbrinjavanja od samog početka prezentira svim dionicima. Tako su Gradu Rijeci, a ranije i socijalnim partnerima, prezentirani prvi pokazatelji reorganizacije te potencijali za povećanje produktivnosti.

Također je istaknuto da je cilj procesa udruživanja jačanje zajedničke konkurentnosti na globalnom tržištu, a u tom su procesu prepoznate sve komparativne prednosti 3. maja d.d.

U proteklih tri tjedna, s ciljem utvrđenja objektivnih parametara, analiza je obuhvatila sve osnovne i potporne procese grupe Uljanik te se benchmarkingom sa ciljanim uspješnim kompanijama došlo se do egzaktnih pokazatelja koje procese treba  optimizirati. Glavni kriterij optimizacije je da se značajno poveća produktivnost procesa podrške koji se odvijaju u svim organizacijskim cjelinama Grupe.

Tijekom kolovoza i rujna nastavljaju se aktivnosti na analizi organizacijskih procesa te utvrđivanju viška zaposlenih.

Na sastanku je zaključeno da Grad Rijeka uz Hrvatski zavod za zapošljavanje, putem poduzetničke infrastrukture, te suradnjom sa Sveučilištem, može pridonijeti u izradi programa zbrinjavanja viška zaposlenika.

Važno je napomenuti da se cijeli proces odvija u neposrednoj komunikaciji sa sindikatima i radničkim vijećima u Rijeci i Puli, te da je cilj da proces bude transparentan u svakoj fazi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.