Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uljanikovci na čelu "3. maja"

28.08.2013.

14:15

Autor: Branka Malnar / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječko brodogradilišto dobilo je novi naziv - "3. maj brodogradilište". Novi predsjednik uprave je Zlatko Pliško, umirovljenik "Uljanika", a na čelu nadzornog odbora je Veljko Grbac, također "Uljanikov" kadar.

Prema očekivanju, novi predsjednik uprave 3. maja je Zlatko Pliško, umirovljeni djelatnik Uljanika, koji je novi vlasnik riječkog brodogradilišta. Pliško je provjereni kadar s dugogodišnjim iskustvom na mjestima rukovoditelja gradnje i proizvodnje u Puli, a na čelnom mjestu 3.maja bit će godinu dana - do okončanja pripajanja riječkog brodogradilišta Uljaniku. Dosadašnji predsjednik uprave 3.maja Edi Kučan postao je savjetnik u Uljanik grupi

Novi članovi nadzornog odbora riječkog brodogradilišta su predsjednik Veljko Grbac, njegov zamjenik Marinko Brgić, obojica iz Pule, te Riječanin Elvis Pahljina. Promijenjeno je i ime tvrtke - umjesto Brodograđevne industrije 3. maj, škver na Kantridi zove se 3. maj brodogradilište.

Poslušajte što o bliskoj budućnosti 3. maja kaže član uprave Uljanika Hrvoje Markulinčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.