Hrvatski radio

Radio Rijeka

Umirovljen dugogodišnji rektor riječke katedrale Ivoslav Linić

13.07.2015.

10:51

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Monsinjor Ivoslav Linić, dugogodišnji rektor katedrale sv. Vida u Rijeci, zbog starosti i zdravstvenih razloga razriješen je službe i umirovljen. Novim rektorom imenovan je vlč. Matija Matičić, dosadašnji biskupski vikar za pastoral i župnik u župi sv. Nikole biskupa na Krnjevu u Rijeci.

Nadbiskup dr. Ivan Devčić potpisao je čitav niz imenovanja u Riječkoj nadbiskupiji, a bit će provedena početkom rujna.

Novi župnik sv. Nikole biskupa je vlč. Marijan Benković, dosad stručni savjetnik i suradnik u Uredu za pastoral Riječke nadbiskupije i ravnatelj Metropolitanskog pastoralnog instituta te župnik župa sv. Franje Asiškog na Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova na Škrljevu. Vlč. Marko Šarić, mladomisnik, razriješen je službe tajnika Riječkog nadbiskupa i imenovan upraviteljem župa sv. Franje Asiškog na Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova na Škrljevu.

Vlč. Luka Lučić razriješen je pastoralne službe u katedrali i imenovan župnim vikarom u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci, a dosadašnji vikar vlč. Tomislav Miletić upućen je na postdiplomski studij filozofije na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu. Vlč. Josip Tomić, đakon, imenovan je tajnikom Riječkog nadbiskupa, a đakon Goran Žan Lebović Casalonga župnim suradnikom u župi sv. Terezije od djeteta Isusa na Podvežici, kojom upravlja vlč. Ivan Šarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.