Hrvatski radio

Radio Rijeka

Umrla Dolores O'Riordan, pjevačica Cranberriesa

15.01.2018.

19:59

Autor: Hina

Foto: Alterna2 / wikimedia

Foto: Alterna2 / wikimedia

Foto: - / -

Pjevačica irske rock skupine The Cranberries Dolores O'Riordan iznenada je umrla u ponedjeljak u Londonu u 46. godini, objavila je njezina agencija za odnose s javnošću. O'Riordan je bila u Londonu zbog snimanja, precizirala je njezina PR agencija Lindsey Holmes Publicity u priopćenju.

The Cranberries su najpopularniji bili tijekom 1990.-ih skladbama poput "Zombi", "Just My Imagination" i "Animal Instinct" kada je skupina prodala više od 40 milijuna nosača zvuka u svijetu. Album "No Need to Argue" je također zabilježio veliki uspjeh.

Godine 2003. su dogovorili stanku i svaki član je otišao na svoju stranu. O'Riordan je u razgovoru 2012. rekla da je u tom trenutku imala petogodišnjeg sina i dvogodišnju kćer te da im je bila potrebna promjena.

Ponovo su se okupili 2009. i tri godine kasnije izdali album "Roses". Njihov posljednji album "Something Else" je objavljen prošle godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.