Hrvatski radio

Radio Rijeka

Unatoč pandemiji ostvaren proračunski plus od 5.9 milijuna kuna

31.03.2021.

14:26

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Općina Lovran

Foto: Općina Lovran

Foto: - / -

Na 42. sjednici općinskog Vijeća Općine Lovran u fokusu sjednice našlo se izvješće o izvršenju proračuna iz kojeg je vidljivo da je unatoč mnogobrojnim donesenim mjerama za pomoć gospodarstvu Općina Lovran u 2020. godini ostvarila proračunski plus s 5.9 milijuna kuna.

Sukladno tome, donesena je i odluka o raspodjeli viška poslovanja na izdatke u 2021. godini te odluka o prvoj izmjeni proračuna.

Veliki poslovni uspjeh Općine Lovran u vremenima gospodarske krize uzrokovane pandemijom COVID-19 i povećanih izdataka, rezultat je kvalitetnog strateškog upravljanja općinskim prihodima i rashodima, a koje će znatno olakšati poslovanje Općine u 2021. godini te otvoriti financijski prostor za donošenje novih mjera za pomoć gospodarstvu ukoliko to bude potrebno.

Podsjetimo, Općina Lovran među prvima je donijela paket mjera za pomoć gospodarstvenicima u  vidu oslobađanja zakupaca plaćanja naknade za postavu ugostiteljskih terasa koja je još uvijek na snazi do kraja travnja te ostale mjere otpisa zakupnina, otpisa komunalne naknade i otpisa zakupnine javnih površina, kojima se Općina Lovran u korist poduzetnika odrekla više od 600.000,00 kn.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.