Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:19 / 27.11.2018.

Autor: Neva Funčić

Unatoč prijetnjama radnici 3. maja ne odustaju od svojih zahtjeva

Trećemajci nastavljaju štrajk (Foto: Pixsell)

Trećemajci nastavljaju štrajk (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Štrajkaški odbor poručio je da ne odustaje od zahtjeva za isplatu plaća, smjenu direktora i sudjelovanje u pripremi planova za opstanak. Iz Uprave Uljanika najavili su tužbe protiv Štrajkaškog odbora zbog razgovora s potencijalnim investitorima i zabrane ulaska direktoru Maksimilijanu Percanu.

Delagacija Sindikata metalaca danas se s sastaje s kolegama i Upravom Fincantierija, najavio je Juraj Šoljić. "Sastat ćemo se u sjedištu konfederacije sindikata. Ne ulazimo u vlasništvo, ne ulazimo u prodaju 3. maja, ali svakako želimo znati što će biti s radnicima. Razgovarati se mora, pozivamo sve zainteresirane strane, stoga može bilo tko doći", poručuje član Štrajkaškog odbora Juraj Šoljić. 

A ministar gospodarstva Darko Horvat primit će Upravu Uljanik grupe s kojom će razgovarati o dopunjenom planu restrukturiranja brodogradilišta u Puli. Ako na plan ne bude primjedbi, bit će poslan Europskoj komisiji u Bruxelles. Kada tamo bude odobren, bit će to konačan početak raspleta krize Uljanika, a posredno i 3. maja. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.