Hrvatski radio

Radio Rijeka

Unija Kvarnera: "Kvarner je siguran i mora se izuzeti iz crvene zone!"

21.08.2020.

12:51

Autor: Olivera Vinković

Nedo Pinezić i Đanino Sučić (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Nedo Pinezić i Đanino Sučić (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Je li turistička sezona stvarno gotova i koliki će biti gubici zbog crvenih listi pojedinih zemalja na koje je smještena i Hrvatska zbog porasta zaraze u nekim županijama? Kvarner je sigurna destinacija i gosti se mogu osjećati zaštićeno, naglašavaju Đanino Sučić i Nedo Pinezić iz Unije Kvarnera.

"One regije koje su se striktno držale protuepidemijskih mjera ne smiju biti taoci nekih drugih regija koje su prekršile te odredbe", smatra Đanino Sučić i tvrdi kako je ovog trenutka na Kvarneru jako dobra epidemiološka situacija.

"Prema kriterijima Instituta Robert Koch iz Njemačke, mi ovog trenutka imamo 14,3 novozaražena na sto tisuća stanovnika u proteklih sedam dana. Sjetimo se da je granica za određivanje tzv. rizične zone 50. Mi se zalažemo da se Kvarner izuzme iz ove opće situacije proglašenja rizičnom destinacijom", naglašava Sučić.

Izuzetno dobru situaciju koju smo imali u startu uspjeli smo nizom loših mjera i nepoštivanjem mjera skoro pa uništiti, kaže Nedo Pinezić koji smatra da odgovorni za to moraju snositi posljedice. Navodi kako prognoziraju više od milijarde eura gubitka u turizmu u ovoj godini.

"Mislimo da to za Hrvatsku u ovom trenutku strahovito veliki novac i da se svi moramo potruditi da pokušamo spasiti što se spasiti da", istaknu je Pinezić. Poslušajte izjave:

Pinezić i Sučić: Kvarner ne smije biti talac drugih regija, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.