Hrvatski radio

Radio Rijeka

Upaljena prva adventska svijeća i blagdanska rasvjeta

28.11.2021.

11:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka

Foto: Lucija Fanton / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Sinoć je na Trgu Ivana Koblera upaljena prva svijeća na adventskom vijencu. Prvu adventsku svijeću upalio je riječki nadbiskup, mons. Ivan Devčić. U prigodnom programu na Koblerovom trgu nastupio je Komorni zbor Schola Cantorum i Mario Lipovšek Battifiaca.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, upalila se i sva blagdanska rasvjeta na Korzu i na ostalim riječkim ulicama i trgovima.

Ovogodišnja tema uređenja adventskog vijenaca na Koblerovom trgu je Godina čitanja. Akciji uređenja priključili su se djeca i tete Dječjeg vrtića More koji su odbačene kuglice za bor kaširali sa stranicama odbačenih knjiga i na taj način osmislili i pripremili ukrase za adventski vijenac.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Sav pribor za ukrašavanje osiguralo je KD Čistoća. Grane jele za adventski vijenac ove godine su donirali građani, vlasnici stabala koja su morala biti uklonjena a želja vlasnika bila je da se grane ne bace nego da se iskoriste u ovo blagdansko vrijeme.

Za ulazak na ograđeni dio Trga Ivana Koblera biti će potrebna valjana COVID potvrda. U prigodnom programu na Korzu, pored centralnog bora, u 17.30 sati nastup će održati  Prve riječke mažoretkinje. 

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović:

Paljenje prve adventske svijeće, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.