Hrvatski radio

Radio Rijeka

Upomoć, prvašić u kući! Što treba znati prije škole?

17.01.2017.

14:38

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treba li vaše dijete znati sva slova prije nego krene u prvi razred osnovne škole? Koje su vježbe dobre za razvoj motorike ruku, važne u počecima pisanja? Odgovore na ta pitanja roditelji mogu doznati u Striboru u srijedu u 18 sati.

U Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka učiteljica razredne nastave Melita Adany sutra će u 18 sati održati predavanje za roditelje budućih prvašića. Pokazat će kako treba djecu pripremati za polazak u školu i pojasniti što je dobro da budući školarac zna, a čime ge ne treba zamarati.

Govorit će, među ostalim, o tome mora li dijete poznavati sva slova prije polaska u prvi razred, upozoriti na uobičajene pogreške koje je kasnije u školi teško ispraviti, pokazati igre rukama za bolju motoriku prilikom pisanja i igre koncentracije, a na kraju predavanja bit će prikazan i kratak video s vježbama za razvoj motorike ruku.

Učiteljica Adany napisala je o tome i priručnik, što će se moći dobiti na predavanju, i poručuje: "Roditelji su temelj dječjeg ponašanja, načina razmišljanja i gledanja na stvari. Budite djetetu oslonac i podrška, ali ne zaboravite da pravi put balansira između dvije suprotne strane: nježnosti i čvrstoće, ljubavi i strahopšotovanja, pohvale i kazne, popuštanja i doljednosti." Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.