Hrvatski radio

Radio Rijeka

Upoznajte Luciju Tomac, najbolju studenticu Sveučilišta u Rijeci

18.05.2022.

13:21

Autor: Neva Funčić

Lucija Tomac

Lucija Tomac

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Među šesnaest nagrađenih Rektorovom nagradom za izvrsnost, rektorica je studenticom generacije proglasila "najbolju od njaboljih" ove akadamske godine - Luciju Tomac, studenticu 2. godine diplomskog sveučilišnog studija Pedagogije na Filozofskom fakultetu.


Da je Lucija za čistu peticu misle njeni profesori, ali i kolege i prijatelji. Uz druženje, sport, istraživanja i volontiranja, njen prosjek ocjena je 5,0.


Kaže da učenje nije teško kada te zanima program i imaš dobre profesore, ali tumači da je pedagogija bila drugi izbor. "Nisam uspjela upisati psihologiju, jer nisam imala dovoljno dobre ocjene", priča Lucija i dodaje da joj već dugo nije žao zbog toga. 

Pronašla sam se u svom drugom izboru, koji mi je i donio ovu nagradu.

Lucija Tomac

Galerija
Lucija Tomac, dobitnica rektorove nagrade za izvrsnost, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka
Lucija Tomac, dobitnica rektorove nagrade za izvrsnost, Foto: Neva Funčić/Radio RijekaLucija Tomac, dobitnica rektorove nagrade za izvrsnost, Foto: Neva Funčić/Radio Rijeka

Članica je studentskog zbora, studentska pravobraniteljica, članica skupine za izradu studijskog programa andragogije, obavlja praktični rad u Prometnoj školi,volontirala je u udrugama za pomoć ovisnicima Vida, mladima Revolt, Centru za autizam i na mnogim drugim mjestima. Niz je projekata na kojima je radila, a trenutno priprema diplomski na temu seksualne edukacije odraslih.


 Mlada Delničanka je bogata prijateljima i planovima, poslušajte što nam je rekla:

Tris: Lucija Tomac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.