Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uređene rashladne komore za divljač i lovačka kuća na Crnoj gori

09.02.2016.

16:28

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lovačka društva u Primorsko-goranskoj županiji nesumnjivo su među najorganiziranijim takvim udrugama u Republici Hrvatskoj, rekao je župan Zlatko Komadina prilikom obilaska rashladne komore za skladištenje mesa divljači u Tršću i adaptiranu lovačku kuću na lokalitetu Crna gora.

Rashladna komora za skladištenje mesa divljači u goranskom naselju Tršće te lovačka kuća udruge Teterijeb iz Čabra na lokalitetu Crna gora dva su objekta koja je tijekom poslijepodnevnog boravka u Gorskom kotaru posjetio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Prema njegovim riječima, spomenuti su objekti, ali i niz dugih primjera sličnih ulaganja, potvrda da lovačke udruge u Gorskom kotaru i drugim dijelovima Županije, kvalitetno rade i na zavidnoj razini održavaju svoju društvenu ulogu. Za njihove se potrebe iz lovozakupnina od županijskih lovišta godišnje izdvaja oko milijun i četiristo tisuća kuna.

Ponosan sam na na naše lovce jer su očito po organizaciji među najboljima u Hrvatskoj, rekao je Komadina i objasnio da se 1,4 milijuna kuna koje Županija prihoduje od lovišta namjenski vraća lovačkim društvima za ulaganje u lovnogospodarske objekte poput rashladnih komora. U Primorsko-goranskoj županiji ih je šest, od toga dvije u Gorskom kotaru. Županija financira i uređenje čeka, hranilica za divljač te opremu, poput motornih pila, kaže Komadina. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.