Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uređenje platoa i operativne obale lučice Podurinj

04.08.2016.

13:41

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U lučici Podurinj odvijaju se radovi na uređenju postojećeg platoa i operativne obale, površine veće od 700 četvornih metara. Bili smo u obilasku lučice s predstavnicima Primorsko-goranske županije, Općine Kostrena i Županijske lučke uprave.

Lučica za privez barki posljednih je godina zapostavljena, infrastruktura je bila u lošem stanju, pa je Lučka uprava, koja nadležnost nad lučicom ima posljednje dvije godine, odlučila investirati u uređenje postojećeg platoa i obale. Veći dio posla obavljen je tijekom srpnja, u što je utrošeno 336 tisuća kuna, većinom iz proračuna Županijske lučke uprave.

Vezova ima i više nego što Podurinj može podnijeti, pa treba uvesti malo reda, rekla je načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, istaknuvši da je to lakše učiniti u suradnji s Lučkom upravom i državnim službama.

A suradnju su omogućili vijećnici županijske skupštine, objašnjava zamjenik župana Primorsko-goranskog Marko Boras Mandić, jer je odlukom županijske skupštine dosadašnja Lučka uprava Bakar- Kraljevica proširena na Bakar-Kraljevica-Kostrena. To je bio prvi preduvjet da se počne gospodariti prostorom na dobrobit korisnika.

Općina Kostrena sufinacirala je radove s 38 tisuća kuna. U lučici je na vezu oko 200 plovila, a kapacitet je popunjen. Ravnateljica Lučke uprave Bakar-Kraljevica-Kostrena Dijana Mihaljević najavljuje da ih još puno posla čeka. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.