Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uređenjem luke i šetnice Njivice očekuju renesansu

05.01.2016.

12:32

Autor: Irena Hrvatin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na otoku Krku u ovoj se godini planiraju velika ulaganja u lučku infrastrukturu. Prvo će se raditi na obnovi i nadogradnji lukobrana u Njivicama, a širit će se lučki kapaciteti u Puntu, Krku, Baški...

Odmah nakon Uskrsa strojevi bi trebali biti uz lukobran u Njivicama. Sve potrebne dozvole su spremne, još treba raspisati javni natječaj i odabrati izvođača radova. Sanacija i produživanje postojećeg lukobrana za oko 50 metara, izgradnja sekundarnog te uređenje vezova u luci koštat će oko 20 milijuna kuna, objašnjava ravnatelj Lučke uprave Krk Anđelko Petrinić. Luka će biti sigurnija, a broj vezova sa sadašnjih stotinjak povećat će se na 250.

Nakon turističke sezone proširivat će se i uređivati obalna šetnica. U sezoni - to je svojevrsna žila kucavica, a ljeti se ondje održavaju i brojna događanja. Njivicama, nosiocu turističkog razvoja u općini koja je treća po broju noćenja na otoku Krku, šetnica je posebno važna, kaže načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

Na kraju nove šetnice bit će mali park, a produljit će se i kupališni prostor. Od novih ulaganja u Njivicama očekuju pravu turističku i estetsku renesansu - profitirat će i stanovnici i ugostiteljtvo. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.