Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uskok optužio 22 člana zločinačkih organizacija

25.02.2016.

18:25

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uskok je podigao optužnicu protiv 22 člana dvije zločinačke organizacije koje su, prema tvrdnjama tužiteljstva, na riječkom, istarskom i zagrebačkom području proizvodile i preprodavale razne vrste droga i na taj način zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna.

Među optuženima je jedan nizozemski državljanin u dobi od 44 godine, dok su ostali, uključujući i dvojicu organizatora, hrvatski državljani stari od 24 do 58 godina.

Tužiteljstvo tvrdi da su dvije zločinačke organizacije ustrojili prvooptuženi T. J. (41) na području Primorsko-goranske i Istarske županije te drugooptuženi D. M. (40) na istarskom i zagrebačkom području. U svoje su organizacije, "sukladno prethodnim dogovorima, u zajedničko djelovanje povezali ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, kupovine, prenošenja, preuzimanja, skrivanja, proizvodnje, prepakiranja i međusobne prodaje većih količina kokaina, heroina, amfetamina i marihuane te prodaje droge drugim preprodavačima i krajnjim konzumentima"; izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Osim toga drugookrivljenika i četvrtookrivljenika tužiteljstvo tereti i da su na području Istre proizvodili veće količine amfetamina. 

Proizvodnjom i preprodajom droga pripadnici zločinačkih organizacija su navodno zaradili najmanje 1,7 milijuna kuna koje su međusobno podijelili, sukladno prethodnim dogovorima i poslovima koje su obavljali, izvijestio u Uskok koji je za četvoricu okrivljenika od suda zatražio produljenje istražnog zatvora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.