Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uskoro projektna dokumentacija za četverosedežnicu na Radeševu

27.07.2020.

14:23

Autor: Vladimir Jurić

Zalihe vode za zasnježivanje (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Zalihe vode za zasnježivanje (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Primorsko-goranska županija je ove godine uložila više od 15 milijuna kuna u Sportsko-rekreacijski centar Platak, a ulaganje se nastavlja i dalje, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinare PGŽ održanoj u ponedjeljak na Platku.

Pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je o poticajima za poduzetnike iz ruralnog dijela županije. PGŽ je sa 6,4 milijuna kuna finacirala 208 projekata malih poduzetnika i poljoprivrednika.

Uz ulaganje PGŽ od 15 milijuna kuna, tu je i ulaganje Županijske uprave za ceste koja financira proširenje pristupne ceste za Platak s više od dva milijuna kuna.

U planu je izgradnja četvorosedežnice na Radeševu, za koju se ovih dana počinje raditi projektna dokumentacija.

Novinari su sa županom Zlatkom Komadinom obišli i novoizgrađeno jezero koje ima kapacitet 50.000 kubika vode i koje će tijekom zime dva puta moći zasnježiti skijaške staze na Platku.

Što je dosad napravljeno na Platku i što je još u planu, više poslušajte u razgovoru s Ljudevitom Krpanom, zaduženim za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima:

Ljudevit Krpan: Radeševo će zimi biti zasnježeno, pripremio Vladimir Jurić

Ljudevit Krpan, Zlatko Komadina i Melita Raukar (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Ljudevit Krpan, Zlatko Komadina i Melita Raukar (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.